Nagyon ritkán ettem finom túróscsuszát. Mind száraz volt, épp csak egy kis túró díszelgett a tetején. De miután nagyon szeretjük, kikísérleteztem egy igazán finom, ahogy Édesem mondja, szottyos csuszát.
Próbáljátok ki így, nem fogtok csalódni!
Így készítem:
Két evőkanálnyi zsírban ropogósra sütöm a húsos füstölt szalonnát egy nagyobb serpenyőben, a felét kiszedem egy tálba. A visszamaradt szalonnás zsírba forgatom az al dente kifőtt kockatésztát (persze a csuszatészta az igazi, de most kockatészta volt itthon) úgy, hogy kb. 2 dl-t is hozzámerek a főzővízből. Összekeverem 2 dl tejföllel és átforrósítom. Ha már jó forró, belekeverem a túrót is.
Tűzálló tálba beleborítom, a tetejére még 2 dl tejfölt teszek és a maradék szalonnapörccel megszórom.
220 fokos sütőben, légkeveréssel negyed órán át átpirítom.
Hozzávalók 2 főre:
- 30 dkg kocka- vagy csuszatészta
- 1/2 kg túró
- 4 dl tejföl
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 kanál sertészsír
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Biztosan úgy is finom. 🙂
Szia!
Csupan annyi a kulonbseg, hopgy en a turos kulon osszekverem a tejfolel es egy keves soval, utana keverem ossze a szalonnas tesztaval, igy sem szaraz es nagyon finom!!!