Ki nem maradhat a téli ételrepertoárból a sólet.
Természetesen ennek elkészítését is leegyszerűsítettem. Amit megőriztem az az, hogy hosszú ideig, majd 4 órát sült cserépedényben a sütőben.
Rém egyszerű az összeállítása, a többi a sütő dolga.
Az előző nap beáztattam a tarkababot. Felhasználáskor a vizet leöntöttem róla.
Egy jó nagy fej hagymát felkockáztam, 6 gerezd fokhagymát megtisztítottam, a gerslit átmostam. Ezeket mind a cseréptálba tettem, összekevertem, közé fektettem a füstölt libacombot, picit sóztam, pirospaprikával megszórtam, babérlevéllel ízesítettem.
Felöntöttem annyi vízzel, ami ellepi és 170 fokos sütőben hagytam készre puhulni. Időnként ellenőriztem az ízét és a folyadék mennyiségét, ha kell, pótoljuk. Mi szaftosabban szeretjük.
Péter frissen sült kenyerével és lilahagymával tálaltam.
Hozzávalók:
- 30 dkg tarkabab
- 1 füstölt libacomb
- 1 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 marék gersli (árpagyöngy)
- só, pirospaprika, babérlevél
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: