Konyhagyári capriccio

Tiramisu maradék szaloncukorral

Tiramisu szaloncukordarabokkalFura párosítás? Lehet. A klasszikus desszert készítése közben jutott eszembe, hogy karácsonyról maradt egy maroknyi karamellás szaloncukor. A gondolatot tett követte. De ne szaladjunk ennyire előre.

Vegyük szép sorjába, hogy készül. Semmi ördőngősség, csak egy kis kreativitás.

2 tojást szétválasztottam. A fehérjét icipici sóval és némileg több cukorral kemény habbá vertem. A sárgáját cukorral fehéredésig kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a mascarponét, mellyel tovább kevertem. Belefacsartam egy fél narancs levét és a narancs húsát.

Óvatosan beleforgattam a fehérjét. És most jön a csavar: a szaloncukrokat apró kockákra aprítottam és hozzáadtam a kész krémhez.

A lefőzött cukrozott kávé kapott egy kupica áfonyapálinkát, csak az íze kedvéért. 😅

Ebbe a kávéba mártogattam bele a babapiskótákat, amiket szép sorban krém-piskóta-krém-piskóta-krém belepakoltam egy jénai tálba.

Jó minőségű cukrozatlan kakaóporral megszórtam és száműztem a hideg teraszra, a zimankóba.

Jó pár óra alatt összeérnek az ízek, lehűl a kedvező hőfokra.

Tálal. Megesz. Huhh.

Hozzávalók 2 főre:

  • 30 dkg mascarpone
  • kb. 20-25 dkg babapiskóta
  • 2 dl feketekávé
  • 2 tojás
  • fél narancs
  • 5-6 db maradék karamellás szaloncukor
  • 1/2 dl áfonyapálinka
  • cukor, cukrozatlan kakaópor

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!