Sokan kérdeztétek, hogy készült Coq au vin-hez a lepénykenyér. Bielisz Erzsébet receptje alapján így sütötte meg Péter:
“Reggelire kenyér lepény sült frissen, melegen ettük.😃 Szokásos receptem alapján készült. 20,20,20 dkg kenyér, sima és rétesliszt, 25 dkg kovász, 2 tk.só, 4 dl víz. 3 hajtogatás után az éjszakát a hűtőben töltötte. Reggel olajos tepsibe lapogattam, a tetejét is beolajoztam és zúzott fokhagymát kentem rá. Kicsit megszórtam sóval, és 200 fokra melegített sütőbe toltam. Légkeverésen 20 percig sütöttem.! “
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: