Konyhagyári capriccio

Mákos tészta, drága nagyim emléke

photoeditor-1473270532555

Azt hiszem, ez egy megosztó étel. Vagy rá sem tudnak nézni, vagy imádják a népek. Én az utóbbiak táborát erősítem. Valamelyik este, 8 óra lehetett, belém hasított, hogy ennék egy tányérkával. A gondolatot tett követte. 20 perc múlva a tányéron gőzölgött a frissen főtt tészta, meghintve jó sok cukros mákkal.

Drága nagyikám a konyhaasztalon gyúrta, vágta szárította. Bevallom, jómagam bolti tésztát használok, jó minőségűt.

A szélesmetéltet  bő, sós vízben megfőztem, megolvasztott vajba szedtem, átforgattam kicsit, rászórtam a cukrozott mákot. Kész.

Aki egy kicsit meg akarja bolondítani, csurgasson rá egy kis mézet.

Hozzávalók 2 főre:

  • 25 dkg szélesmetélt
  • 15 dkg mák
  • ízlés szerint cukor
  • 5 dkg vaj

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!