Azt hiszem, ez egy megosztó étel. Vagy rá sem tudnak nézni, vagy imádják a népek. Én az utóbbiak táborát erősítem. Valamelyik este, 8 óra lehetett, belém hasított, hogy ennék egy tányérkával. A gondolatot tett követte. 20 perc múlva a tányéron gőzölgött a frissen főtt tészta, meghintve jó sok cukros mákkal.
Drága nagyikám a konyhaasztalon gyúrta, vágta szárította. Bevallom, jómagam bolti tésztát használok, jó minőségűt.
A szélesmetéltet bő, sós vízben megfőztem, megolvasztott vajba szedtem, átforgattam kicsit, rászórtam a cukrozott mákot. Kész.
Aki egy kicsit meg akarja bolondítani, csurgasson rá egy kis mézet.
Hozzávalók 2 főre:
- 25 dkg szélesmetélt
- 15 dkg mák
- ízlés szerint cukor
- 5 dkg vaj
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: