Tudod, ez az, amit a csirkecombba szoktak gyömöszölni. Miután önálló ételként is megállja a helyét, gondoltam egyet és ezt készítettem ebédre. (a tálon még hagymás kacsamáj van)
A zsömléket kockára vágtam és tejbe áztattam. Hozzáadtam a felkockázott keménytojást, a kacsamájat, a kápia paprikát, vöröshagymát, fokhagymát, a zöldborsót és egy egész tojást. Fűszereztem sóval, borssal, csirkefűszer keverékkel. Összedolgoztam és a feketeerdő sonkaszeletekkel kibélelt gerincformába tettem. Lefedve, 180 fokon egy órán át sütöttem, majd fólia nélkül légkeveréssel ropogósra sütöttem a tetején levő sonkát.
Hagytam langyosra hűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen.
Illik hozzá a krumplipüré, a sült krumpli, vagy a különféle majonézes saláták.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/4 kg kacsamáj (a csirkemáj se rontja el)
- 3 db szikkadt zsömle
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 maréknyi mirelit zöldborsó
- 2 db kemény tojás
- 1 db tojás
- 6 szelet feketeerdő sonka (a szeletelt bacon is jó)
- só, bors, csirkefűszer keverék