A múltkorjában Brigitta megsütötte ezt a finomságot. Édesemnek annyira megtetszett, hogy nem nyugodott addig, amíg ő maga el nem készítette. Kora reggel már ment is túróért.
Ingujjat föl, indulhat a sütés.
Klasszikusokat csak pontosan idézünk. Ugye? 🙂
“A tészta hozzávalóit összegyúrtam és belenyomkodtam egyenletesen a kivajazott nagy gáztepsibe. Célszerű egy kis lisztet rászórni, mert nagyon ragad.
A túrót, a tojássárgákat, a cukrot, a lisztet és a tejfölt jól kikevertem, hozzáöntöttem a tejet, ezzel is elkevertem. Nagyon híg lesz, de ilyennek kell lennie.
Rázúdítottam a tésztára és 200 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöttem.
Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá vertem.
A 20 perc leteltével süti ki a sütőből, nem baj, ha a krém még lágy, hab rásimít. Villával kicsit megcifráztam a tetejét, hogy ne legyen olyan unalmas és 10 percre visszatoltam a sütőbe.
Utána már csak hűlnie kell.”
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt,
- 15 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 1 tojás,
- fél csomag sütőpor
- 3 ek. tejföl.
Krém:
- 50 dkg túró,
- 4 tojás sárgája,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 2 dl tejföl,
- 20 dkg cukor,
- 10 dkg liszt
Hab:
- 4 tojásfehérje,
- 6 ek. porcukor