Konyhagyári capriccio

Habos túrós Brigittától

photoeditor-1476199205464

A múltkorjában Brigitta megsütötte ezt a finomságot. Édesemnek annyira megtetszett, hogy nem nyugodott addig, amíg ő maga el nem készítette. Kora reggel már ment is túróért.

Ingujjat föl, indulhat a sütés.

Klasszikusokat csak pontosan idézünk. Ugye? 🙂

“A tészta hozzávalóit összegyúrtam és belenyomkodtam egyenletesen a kivajazott nagy gáztepsibe. Célszerű egy kis lisztet rászórni, mert nagyon ragad.

A túrót, a tojássárgákat, a cukrot, a lisztet és a tejfölt jól kikevertem, hozzáöntöttem a tejet, ezzel is elkevertem. Nagyon híg lesz, de ilyennek kell lennie.

Rázúdítottam a tésztára és 200 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöttem.

Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá vertem.

A 20 perc leteltével süti ki a sütőből, nem baj, ha a krém még lágy, hab rásimít. Villával kicsit megcifráztam a tetejét, hogy ne legyen olyan unalmas és 10 percre visszatoltam a sütőbe.

Utána már csak hűlnie kell.”

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • fél csomag sütőpor
  • 3 ek. tejföl.

Krém:

  • 50 dkg túró,
  • 4 tojás sárgája,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 2 dl tejföl,
  • 20 dkg cukor,
  • 10 dkg liszt

Hab:

  • 4 tojásfehérje,
  • 6 ek. porcukor

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!