Tudvalevő, hogy a sütikészítés nem erős oldalam. Ezt a receptet annyira könnyűnek találtam, reméltem, nem fog ki rajtam. Úgy is lett. Nem csak a recept könnyű, hanem a fánk is és ripszropsz kész.
Eszter útmutatása szerint, a túrót a tejföllel, a tojással, a cukorral, pici sóval simára kevertem és fokozatosan hozzáadtam a szódabikarbónás lisztet.
Gombócokat kellett volna formázni, de én egyszerűbbnek láttam beolajozott evőkanállal a forró olajba szaggatni. Semmit sem vett el a finom ízéből. Láthatóan szép kis légies fánkocskák lettek.
Arra kell figyelni, hogy egyszerre túl sok ne kerüljön a serpenyőbe, mert sülés közben nagyra duzzadnak.
Tálaláskor fahéjas cukorba hempergettem őkelméket.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/4 kg túró
- másfél dl tejföl
- 3 egész tojás
- 3 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipet só
- 25 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna