Konyhagyári capriccio

Túrófánk Esztertől

photoeditor-1477739918948

Tudvalevő, hogy a sütikészítés nem erős oldalam. Ezt a receptet annyira könnyűnek találtam, reméltem, nem fog ki rajtam. Úgy is lett. Nem csak a recept könnyű, hanem a fánk is és ripszropsz kész.

Eszter útmutatása szerint, a túrót a tejföllel, a tojással, a  cukorral, pici sóval simára kevertem és fokozatosan hozzáadtam a szódabikarbónás lisztet.

Gombócokat kellett volna formázni, de én egyszerűbbnek láttam beolajozott evőkanállal a forró olajba szaggatni. Semmit sem vett el a finom ízéből. Láthatóan szép kis légies fánkocskák lettek.

Arra kell figyelni, hogy egyszerre túl sok ne kerüljön a serpenyőbe, mert sülés közben nagyra duzzadnak.

Tálaláskor fahéjas cukorba hempergettem őkelméket.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/4 kg túró
  • másfél dl tejföl
  • 3 egész tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna

  

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!