Konyhagyári capriccio

Rántott csirkecomb sütőben sütve, láblógatva

photoeditor-1477840830744

Abban ugye egyetérthetünk, hogy a rántott csirke a kedvenc ételeink közé tartozik és abban is, hogy mennyire utálatos dolog hosszadalmasan a sülő húsok felett állni.

Mindez már a múlté. 🙂 Itt a nagyszerű megoldás: süssük meg sütőben!

A tepsit kibéleltem sütőpapírral, elkenegettem rajta a zsírt és betettem a sütőbe és hagytam a zsírt megolvadni.

Közben a sózott combokat hagyományos módon liszt/tojás/zsemlemorzsa trióba bepaníroztam. 

A tepsiben levő zsírban kicsit megforgattam, hogy a felületüket szépen befedje, bőrös felükkel lefelé téve 180 fokon egy órán át sütöttem úgy, hogy időnként forgattam őket.

Viszlát zsírszag! 🙂

 

Köretként majonézes zöldborsót és majonézes kukoricát tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 3 db csirkecomb
  • 2 tojás
  • 3 ek. zsír
  • só, liszt, zsemlemorzsa

 

Kacsamájas töltelék feketeerdő sonkával

photoeditor-1477840899790

Tudod, ez az, amit a csirkecombba szoktak gyömöszölni. Miután önálló ételként is megállja a helyét, gondoltam egyet és ezt készítettem ebédre. (a tálon még hagymás kacsamáj van)

A zsömléket kockára vágtam és tejbe áztattam. Hozzáadtam a felkockázott keménytojást, a kacsamájat, a kápia paprikát, vöröshagymát, fokhagymát, a zöldborsót és egy egész tojást. Fűszereztem sóval, borssal, csirkefűszer keverékkel. Összedolgoztam és a feketeerdő sonkaszeletekkel kibélelt gerincformába tettem. Lefedve, 180 fokon egy órán át sütöttem, majd fólia nélkül légkeveréssel ropogósra sütöttem a tetején levő sonkát.

Hagytam langyosra hűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen.

Illik hozzá a krumplipüré, a sült krumpli, vagy a különféle majonézes saláták.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/4 kg kacsamáj (a csirkemáj se rontja el)
  • 3 db szikkadt zsömle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 maréknyi mirelit zöldborsó
  • 2 db kemény tojás
  • 1 db tojás
  • 6 szelet feketeerdő sonka (a szeletelt bacon is jó)
  • só, bors, csirkefűszer keverék

 

Túrófánk Esztertől

photoeditor-1477739918948

Tudvalevő, hogy a sütikészítés nem erős oldalam. Ezt a receptet annyira könnyűnek találtam, reméltem, nem fog ki rajtam. Úgy is lett. Nem csak a recept könnyű, hanem a fánk is és ripszropsz kész.

Eszter útmutatása szerint, a túrót a tejföllel, a tojással, a  cukorral, pici sóval simára kevertem és fokozatosan hozzáadtam a szódabikarbónás lisztet.

Gombócokat kellett volna formázni, de én egyszerűbbnek láttam beolajozott evőkanállal a forró olajba szaggatni. Semmit sem vett el a finom ízéből. Láthatóan szép kis légies fánkocskák lettek.

Arra kell figyelni, hogy egyszerre túl sok ne kerüljön a serpenyőbe, mert sülés közben nagyra duzzadnak.

Tálaláskor fahéjas cukorba hempergettem őkelméket.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/4 kg túró
  • másfél dl tejföl
  • 3 egész tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna

  

Rántotta gazdagon, sült kolozsvári szalonnával

photoeditor-1477673208129

Hétköznapi gyorsvacsora. Sok magyarázat nem kell hozzá. Fussunk neki a receptnek. 🙂

Serpenyőben, kevés zsírban mosolygós pirosra sütöttem a felszeletelt kolozsvári szalonnát.

Egy másik serpenyőben zsíron megpároltam egy szép nagy hagymát, hozzáadtam egy kockára vágott zöldpaprikát és egy kápia paprikát, amikor megpuhultak, hozzátettem egy szem felkockázott paradicsomot és azt is puhára pároltam. Közben ízesítettem sóval, fokhagymaporral, csilipaprika porral.

A tojásokat lágyan felvertem és hozzáadtam a paprikás cucchoz. Úgy szeretjük, ha kicsit lágy marad.

Sült szalonnával és csípős savanyúpaprikával tálaltam. Persze nem maradhat el a friss, ropogós fehér kenyér sem.

Hozzávalók 2 főre:

  • 6-7 kisebb szelet kolozsvári szalonna
  • 1 jó nagy vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kápia paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 6 tojás
  • só, csilipaprika por, fokhagymapor, zsír
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!