Konyhagyári capriccio

Kacsamájas töltelék feketeerdő sonkával

photoeditor-1477840899790

Tudod, ez az, amit a csirkecombba szoktak gyömöszölni. Miután önálló ételként is megállja a helyét, gondoltam egyet és ezt készítettem ebédre. (a tálon még hagymás kacsamáj van)

A zsömléket kockára vágtam és tejbe áztattam. Hozzáadtam a felkockázott keménytojást, a kacsamájat, a kápia paprikát, vöröshagymát, fokhagymát, a zöldborsót és egy egész tojást. Fűszereztem sóval, borssal, csirkefűszer keverékkel. Összedolgoztam és a feketeerdő sonkaszeletekkel kibélelt gerincformába tettem. Lefedve, 180 fokon egy órán át sütöttem, majd fólia nélkül légkeveréssel ropogósra sütöttem a tetején levő sonkát.

Hagytam langyosra hűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen.

Illik hozzá a krumplipüré, a sült krumpli, vagy a különféle majonézes saláták.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/4 kg kacsamáj (a csirkemáj se rontja el)
  • 3 db szikkadt zsömle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 maréknyi mirelit zöldborsó
  • 2 db kemény tojás
  • 1 db tojás
  • 6 szelet feketeerdő sonka (a szeletelt bacon is jó)
  • só, bors, csirkefűszer keverék

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!