Konyhagyári capriccio

Túrófánk Esztertől

photoeditor-1477739918948

Tudvalevő, hogy a sütikészítés nem erős oldalam. Ezt a receptet annyira könnyűnek találtam, reméltem, nem fog ki rajtam. Úgy is lett. Nem csak a recept könnyű, hanem a fánk is és ripszropsz kész.

Eszter útmutatása szerint, a túrót a tejföllel, a tojással, a  cukorral, pici sóval simára kevertem és fokozatosan hozzáadtam a szódabikarbónás lisztet.

Gombócokat kellett volna formázni, de én egyszerűbbnek láttam beolajozott evőkanállal a forró olajba szaggatni. Semmit sem vett el a finom ízéből. Láthatóan szép kis légies fánkocskák lettek.

Arra kell figyelni, hogy egyszerre túl sok ne kerüljön a serpenyőbe, mert sülés közben nagyra duzzadnak.

Tálaláskor fahéjas cukorba hempergettem őkelméket.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/4 kg túró
  • másfél dl tejföl
  • 3 egész tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna

  

Lustaasszony túrógombóca, olyan nincs, hogy ez ne sikerüljön

1475407655360

 

Ismeritek Náncsi néni túrógombócát? Teniszlabda méretű, rezgő, puha.

Na, olyanra sose sikerült nekem. 😀 vagy szétfőtt, vagy ölni lehetett vele, olyan kemény volt.

De itt a felmentő ötlet! Soha többet hagyományos túrógombóc. Good bye!

Welcome lustaasszony láblógatós túrógombóca! 😀 😀

Tényleg, de tényleg negyed óra alatt kész.

Jó sűrű tejbegrízt készítettem, ne ijedj meg, ha megáll benne a kanál, úgy a jó. Kicsit hagytam kihűlni, a tegnapi ebédünkből megmaradt túrót hozzákevertem, vizes kézzel helyes kis gombóckákat formáztam és vajban megpirított zsemlemorzsában meghempergettem. Hosszabb volt leírni, mint elkészíteni. 🙂

Hozzávalók 2 főre:

  • 3 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg túró
  • zsemlemorzsa
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!