Konyhagyári capriccio

Szűzpecsenye Budapest módra tócsnival

Szűzpecsenye Budapest módra, tócsnival

Örömködni lehet? Lehet hát. Ha egyszer hétágra süt a nap, az ember kedve is jobb, ha valami finomat akar készíteni vasárnap ebédre. 

Adva volt két szép szűzpecsenye. Mi legyen belőle?

Mi más, mint Budapest módra elkészítve.

A szűzpecsenyéket felcsíkoztam, sóztam, borsoztam és meghempergettem lisztben, majd egy egy kevés zsiradékban erős tűzön megkapattam, míg szép piros színt nem kapott. Majd visszavettem a hőt, puhára sütöttem és melegen tartottam.

Jöhet a ragu: a csíkokra szelt bacont megpirítottam. A félfőre vágott hagymát megpároltam benne. A csíkokra szelt gombát megsütöttem, majd hozzáadtam a zöldpaprikát, a paradicsomot és az elfelezett csirkemájat. Ízesítettem sóval,  frissen őrölt borssal, pirospaprikával és majorannával. Hozzáadtam egy maréknyi mirelit borsót. Ezt is melegen tartottam, míg elkészült a tócsni

Már csak a tálalás maradt, ami a legkedvesebb elfoglaltság az étel behabzsolása mellett. 😅

Szűzpecsenye Budapest módra, tócsnival

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 40 dkg sertés szűzpecsenye
  • 5 dkg bacon
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 20 dkg csirkemáj
  • só, bors, majoranna, pirospaprika

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!