Van énnékem egy kedves ismerősöm. Gyula isteni recepteket oszt meg facebook oldalán nap, mint nap. Tudjátok, az az igazi, békebeli magyaros konyha, amit képvisel ő. Ez az étele nagyon megbizgette a fantáziámat. Nem véletlenül. Verhetetlen páros. 🙂 Köszi Gyula!
Lássuk, hogy készül:
Húsos szalonnát felkockáztam és egy kevés zsíron pirosra megsütöttem. Kb. az 1/3 részét félretettem a csuszához.
A hagymát kockára vágtam, megpároltam. Jöhetnek a csirkecombok bele, amit előzőleg feldaraboltam és megsóztam. Erős tűzön megkapattam. Visszavéve a lángot pirospaprikával megszórtam, belepakolásztam a felkockázott édes és csípős paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Puhulásig főztem. Végül egy kanálnyi tejföllel behabartam.
A csuszához megfőztem a kockatésztát. Kiolvasztott zsírra szedtem. Összekevertem a túróval, egy kis tejföllel, megszórtam a maradék szalonnapörccel. A meleg sütőben átforrósítottam.
Hozzávalók 2 főre:
- 3 db csirkecomb
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 csípős paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg kocka vagy csuszatészta
- 25 dkg túró
- 1 kis pohár tejföl
- só, pirospapika
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: