Talán már ismertek annyira, hogy szeretem lerövídíteni a konyhában eltöltött időt. Szeretek főzni, nagyon is, de azt nem, hogy órákat töltsek ott. Ez a leves is a magam módján készült.
Így: egy kisebb fazékban feltettem a vizet forrni egy húsleveskockával és babérlevéllel. Míg felforr, addig éppen meghámozom és felkockázom a krumplit és a hagymát. Beleborítom a forrásban levő vízbe, fűszerezem borssal, majorannával. Míg megpuhul, addig kenyérkockát és kolbászkarikákat pirítok.
Botmixerrel kicsit összeturmixolom, de csak annyira, hogy kicsit besűrítse a levest, maradjanak egész krumplikockák. Tejföllel behabarom, pici ecettel ízesítem.
Pirított kenyérkockával és kolbászkarikával tálalom.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg krumpli
- 1 fej hagyma
- 1 leveskocka
- pár karika kolbász
- 2 szelet kenyér
- 2 ek. tejföl
- bors, majoranna, babérlevél, ecet
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: