Konyhagyári capriccio

Krumplileves a mindennapokra

photoeditor-1476894347453

Talán már ismertek annyira, hogy szeretem lerövídíteni a konyhában eltöltött időt. Szeretek főzni, nagyon is, de azt nem, hogy órákat töltsek ott. Ez a leves is a magam módján készült.

Így: egy kisebb fazékban feltettem a vizet forrni egy húsleveskockával és babérlevéllel. Míg felforr, addig éppen meghámozom és felkockázom a krumplit és a hagymát. Beleborítom a forrásban levő vízbe, fűszerezem borssal, majorannával. Míg megpuhul, addig kenyérkockát és kolbászkarikákat pirítok. 

Botmixerrel kicsit összeturmixolom, de csak annyira, hogy kicsit besűrítse a levest, maradjanak egész krumplikockák. Tejföllel behabarom, pici ecettel ízesítem.

Pirított kenyérkockával és kolbászkarikával tálalom.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 leveskocka
  • pár karika kolbász
  • 2 szelet kenyér
  • 2 ek. tejföl
  • bors, majoranna, babérlevél, ecet

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!