Konyhagyári capriccio

Bécsi túrós palacsinta

photoeditor-1463226568793

Nagyon szeretem a palacsintát, bármilyen töltelékkel jöhet. De eeeeez!!! Maga a palacsintissimo! 🙂 A palacsinták királynője. 

Sokféle receptet olvastam, ez a sajátom, jól bevált, kipróbált.

Hagyományos módon megsütöttem az édes palacsintákat. 10 darabot.

A töltelékhez simára kevertem a túrót a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Tettem bele mazsolát, de aszalt sárgabarackkal is finom (amikor nyáron készítettem, apróra vágott sárgabarack került bele).

Megtöltöttem a palacsintákat, félbevágtam és rézsútosan egy tűzálló tálba pakolásztam úgy, hogy egymást félig fedjék.

A tojásokat habosra kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadtam a tejet és a palacsintákra öntöttem.

Előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 20-25 percig sütöttem. A tojásos, tejes szósz szép krémessé válik.

Tálaláskor porcukorral meghintettem.

Hozzávalók:

  • 10 db édes palacsinta
  • 1/2 kg tehéntúró
  • 2 ek. tejföl
  • 2-2 ek. cukor
  • 1-1 zacskó vaníliás cukor
  • maroknyi mazsola vagy aszalt sárgabarack
  • 2 db tojás
  • 1/2 l tej

photoeditor-1469282348530

Nyári változat sárgabarackkal

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!