Nagyon szeretem a palacsintát, bármilyen töltelékkel jöhet. De eeeeez!!! Maga a palacsintissimo! 🙂 A palacsinták királynője.
Sokféle receptet olvastam, ez a sajátom, jól bevált, kipróbált.
Hagyományos módon megsütöttem az édes palacsintákat. 10 darabot.
A töltelékhez simára kevertem a túrót a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Tettem bele mazsolát, de aszalt sárgabarackkal is finom (amikor nyáron készítettem, apróra vágott sárgabarack került bele).
Megtöltöttem a palacsintákat, félbevágtam és rézsútosan egy tűzálló tálba pakolásztam úgy, hogy egymást félig fedjék.
A tojásokat habosra kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadtam a tejet és a palacsintákra öntöttem.
Előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 20-25 percig sütöttem. A tojásos, tejes szósz szép krémessé válik.
Tálaláskor porcukorral meghintettem.
Hozzávalók:
- 10 db édes palacsinta
- 1/2 kg tehéntúró
- 2 ek. tejföl
- 2-2 ek. cukor
- 1-1 zacskó vaníliás cukor
- maroknyi mazsola vagy aszalt sárgabarack
- 2 db tojás
- 1/2 l tej
Nyári változat sárgabarackkal
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: