Konyhagyári capriccio

Chili con carne

photoeditor-1480010088732

Szerintem a mexikói konyha ízvilága hasonlít a magyaréhoz. Talán ezért is szeretjük ezt a remek egytálételt. Sokféle elkészítési módját láttam már. Nekem ez vált be.

photoeditor-1480010153025

Olívaolajat hevítettem és megpároltam benne a felkockázott hagymát egy apróra vágott paradicsom társaságában. Amikor megpuhultak, hozzáadtam a darált húst és erős tűzön megpirítottam. Jöhetnek bele a többi hozzávalók: reszelt fokhagyma, csípős hegyes paprika, sűrített paradicsom. Belemorzsoltam egy fél marhahúsleves kockát. Fűszereztem borssal, oreganóval, belecsöpögtettem a csípős csiliszószból. Hadd fájjon! 🙂

Lassú tűzön puhára főztem a húst.

Beleöntöttem egy kész konzerv vörösbabot és egy fél doboz kukorica konzervet. Hagytam őket negyed óráig ismerkedni.

Tálaláskor reszelt cheddart szórtam a tetejére, mellé friss, ropogós lepénykenyeret kínáltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 1 dl sűrített paradicsom
  • bors, oreganó, csípős csiliszósz
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 1/2 doboz kukorica konzerv
  • reszelt cheddar 

2017.03.08. Recept frissítve:

Na kedveskéim!
A recepten annyit módosítottam, hogy két csapott evőkanál instant kávét szórtam bele. Nem tévedés. 🙂 olvastam egy receptben, hogy frissen lefőzött kávét tesz a raguba. Miután az épp nem volt, gondoltam, kipróbálom neszkávéval. Hát valami isteni finom lett tőle. Nincs domináns íze, de úgy megdobja az étel ízét, hogy csak na.
Próbáljátok ki! 🙂

Chili con carne

Recept frissítve új hozzávalóval.

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!