Szerintem a mexikói konyha ízvilága hasonlít a magyaréhoz. Talán ezért is szeretjük ezt a remek egytálételt. Sokféle elkészítési módját láttam már. Nekem ez vált be.
Olívaolajat hevítettem és megpároltam benne a felkockázott hagymát egy apróra vágott paradicsom társaságában. Amikor megpuhultak, hozzáadtam a darált húst és erős tűzön megpirítottam. Jöhetnek bele a többi hozzávalók: reszelt fokhagyma, csípős hegyes paprika, sűrített paradicsom. Belemorzsoltam egy fél marhahúsleves kockát. Fűszereztem borssal, oreganóval, belecsöpögtettem a csípős csiliszószból. Hadd fájjon! 🙂
Lassú tűzön puhára főztem a húst.
Beleöntöttem egy kész konzerv vörösbabot és egy fél doboz kukorica konzervet. Hagytam őket negyed óráig ismerkedni.
Tálaláskor reszelt cheddart szórtam a tetejére, mellé friss, ropogós lepénykenyeret kínáltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg darált sertéshús
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 csípős hegyes paprika
- 1 dl sűrített paradicsom
- bors, oreganó, csípős csiliszósz
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 1/2 doboz kukorica konzerv
- reszelt cheddar
2017.03.08. Recept frissítve:
Na kedveskéim!
A recepten annyit módosítottam, hogy két csapott evőkanál instant kávét szórtam bele. Nem tévedés. 🙂 olvastam egy receptben, hogy frissen lefőzött kávét tesz a raguba. Miután az épp nem volt, gondoltam, kipróbálom neszkávéval. Hát valami isteni finom lett tőle. Nincs domináns íze, de úgy megdobja az étel ízét, hogy csak na.
Próbáljátok ki! 🙂
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek