Mindennapi palacsintánkat add meg nekünk ma!
Ma egy újabb palacsinta költeményt – ahogy Édesem fogalmazott – hoztam.
Unásig tudnánk enni, ezért is készítem a legváltozatosabb formákban.
A piacunkon van egy néni, aki vagy 5-6 féle almát árul. Finomabbnál finomabbakat. Tegnap idared almát ajánlott megvételre. Ez az alma ízre hasonlít a jonatánhoz, amit a legjobban szeretünk. Nem is csalódtam. Finom, ropogós, lédús alma. Tél végén jól esik beleharapni.
Hagyományos módon palacsintatésztát készítettem, amibe beleszórtam egy jó adag fahéjat is. Az almákat felkockáztam és összekevertem a tésztával.
A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütöttem, lassú tűzön, hogy az almakockák is megpuhuljanak.
Vaníliás öntetet készítettem 2 tojásból, cukorból, vaníliás cukorból és tejből.
Elővettem egy jénait, az aljára öntöttem egy keveset az öntetből és a félbevágott palacsintákat lerakosgattam úgy, hogy minden sorra került az öntetből. A tetejére vajdarabkákat szórtam és lefedve a 180 fokos sütőben megsütöttem. Kb. fél óra alatt szépen megkrémesedik az öntet.
Tálaláskor porcukorral meghintettem.
Hozzávalók:
- fahéjas palacsintatészta
- 2 db alma
- az öntethez 2 tojás, 2 ek. cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1/2 l tej
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Szia Katalin! Finom ez mindenhogy. Ettük melegen is,langyosan is.:)
Csak melegen jó, vagy hidegen is lehet tálalni?