Konyhagyári capriccio

Almás palacsinta rakottas

Almás palacsinta rakottas

Mindennapi palacsintánkat add meg nekünk ma!

Ma egy újabb palacsinta költeményt – ahogy Édesem fogalmazott – hoztam.

Unásig tudnánk enni, ezért is készítem a legváltozatosabb formákban.

A piacunkon van egy néni, aki vagy 5-6 féle almát árul. Finomabbnál finomabbakat. Tegnap idared almát ajánlott megvételre. Ez az alma ízre hasonlít a jonatánhoz, amit a legjobban szeretünk. Nem is csalódtam. Finom, ropogós, lédús alma. Tél végén jól esik beleharapni. 

Hagyományos módon palacsintatésztát készítettem, amibe beleszórtam egy jó adag fahéjat is. Az almákat felkockáztam és összekevertem a tésztával.

Almás palacsinta rakottas

A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütöttem, lassú tűzön, hogy az almakockák is megpuhuljanak.

Vaníliás öntetet készítettem 2 tojásból, cukorból, vaníliás cukorból és tejből.

Elővettem egy jénait, az aljára öntöttem egy keveset az öntetből és a félbevágott palacsintákat lerakosgattam úgy, hogy minden sorra került az öntetből. A tetejére vajdarabkákat szórtam és lefedve a 180 fokos sütőben megsütöttem. Kb. fél óra alatt szépen megkrémesedik az öntet. 

Tálaláskor porcukorral meghintettem. 

 

Hozzávalók:

  • fahéjas palacsintatészta
  • 2 db alma
  • az öntethez 2 tojás, 2 ek. cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1/2 l tej

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. fejesanikó says:

    Szia Katalin! Finom ez mindenhogy. Ettük melegen is,langyosan is.:)

  2. Székely Katalin says:

    Csak melegen jó, vagy hidegen is lehet tálalni?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!