Kalandozzunk ismét Itáliában! Mindketten nagyon szeretjük az olasz ízvilágot, nemkülönben az olasz életszemléletet. Ezzel az étellel picit belecsempésztem a dolce far niente (édes semmittevés) érzést, ha már szabadsággal töltöm a pénteket. A tavasz úgy tűnik, várat magára, hűvös van, hideg szél fúj, de a meseházikóban isteni paradicsom illat terjeng.
Olíva olajban megpároltam az apróra vágott hagymát, az újhagyma zöld szárát, a reszelt sárgarépát és a fokhagymát. Felöntöttem a darabos paradicsom szósszal. Sóztam, oreganóval, majorannával fűszereztem és hagytam halkan rotyogni.
Mindeközben egy kiflit feldaraboltam és pici tejbe áztattam. Kinyomkodtam és hozzákevertem a darált húshoz. Belekerült még egy fej apróra vágott hagyma, reszelt fokhagyma, só, bors, oregano. Alaposan összegyúrtam és vizes kézzel diónyi gombóckákat formáztam.
A paradicsomszósz ippeg kész is lett. Egy merőkanálnyit félretettem a spagettihez.
A szószba beletettem a húsgombócokat és közepes tűzön, időnként rázogatva készre főztem őket.
A kifőtt spagettit beleforgattam a félretett paradicsomszószba és jól átforrósítottam.
Tálaláskor reszelt cheddarral szórtam meg. Nyilván a parmezán lenne az autentikus sajt, de a cheddar ízvilága bőven kárpótol, nem beszélve arról, hogy az ára is jóval barátibb.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg darált sertéshús
- 1 db kifli
- 1 db sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- újhagyma zöld szára
- 400 g-os darabos paradicsomkonzerv
- 1/4 kg spagetti
- só, bors, oregano, majoranna
- 10 dkg cheddar
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: