Mivel is ünnepelhetné egy gasztroblogger nemzeti ünnepünket, mint a Kossuth kiflivel.
Tudjátok, ez egy kétszemélyes blog, Édesem az, aki a sütifronton helyt áll. Íme az ő Kossuth kiflije:
A vajat a porcukorral habosra keverte. A szétválasztott tojások sárgáját hozzáadta és ezzel jól kihabosította.
A liszthez hozzádta a sütőport, a csipet sót, fél citrom reszelt héját és a tojásos masszával összeforgatta.
A felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverte.
Vajazott, kilisztezett tepsibe öntötte, a tetejét megszórta durvára vágott dióval és kristálycukorral.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütötte.
Nagyon puha, könnyű lett a tésztája.
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg vaj
- 5 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- 10 dkg dió
- a szóráshoz 1 ek. kristálycukor
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: