Konyhagyári capriccio

Sokzöldséges tepsis csirkecomb

Padlizsános, cukkinis csirkecomb tepsiben

Munkából hazafele kocsikázva szoktam kitalálni aznapi vacsoránkat. Számba veszem, mi van itthon. Mire Édesem nyitja a kaput, össze is áll a kép.

Bármennyire is szeretek főzni, hétköznap délután már jól esik a lábamat lógatni, a vacsorának is ehhez kell igazodnia.

Egy nagyobb jénaiba pici zsír és olaj keverékét felforrósítottam a sütőben.

A filézett csirkecombokat nagyobb darabokra vágtam. A hagymát, padlizsánt, cukkinit és a krumplit nagyjából egyformára felkockáztam, a fokhagyma gerezdeket megtisztítva egészben hagytam.

Mindent átforgattam a forró zsiradékban, meglocsoltam egy kis világos szójaszósszal, gyros fűszerkeverékkel megszórtam és alaposan összekevertem.

200 fokos sütőben, lefedve egy órát sütöttem, majd fólia nélkül légkeveréssel pirítottam.

Kész.

Hozzávalók 2 főre:

  • 40 dkg filézett csirkecomb
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 2 fej hagyma
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • gyros fűszerkeverék, só
  • 1 ek. világos szójaszósz

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!