Ismét kaptam friss rókagombát a Lidlben. Nosza, készüljön belőle egy igazán finom, – a fűszeres gomba társaságában – különleges ebéd.
Ez a gomba isten áldása, különleges fűszeres ízével megbolondítja a legegyszerűbb ételt is. Köszönöm a szorgos kezecskéknek, akik leszedték.
Klasszikus csirkepaprikást készítettem.
Előzőleg a felhevített zsírban a rókagombát gyorsan megpirítottam, majd félre tettem.
Zsírban szalonnakockákat pirítottam, melynek felét eltettem a galuskához.
A szalonnás zsíron megfonnyasztottam a kockára vágott hagymát. Hozzáadtam az előzőleg félbe vágott és megsózott csirke felsőcombokat. Megpirítottam.
A csíkokra felszelt zöldpaprikát, a felkockázott paradicsomot és a szétnyomott fokhagymát rátettem, összekevertem, pirospaprikával megszórtam és közepesen erős tűzön puhára pároltam.
Míg rotyogott a csirke, galuskát készítettem és összekevertem a sült szalonnakockákkal.
Tálaláskor a csirkére egy kis tejfölt halmoztam és megszórtam a pirított rókagombával.
Olyannyira különlegessé tette a rókagomba, hogy akár ünnepi étel is lehet.
Hozzávalók 2 főre:
- 70 dkg csirke felsőcomb
- 15 dkg rókagomba
- 15 dkg kockázott bacon
- 2 db közepes hagyma
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- só, zsír, tejföl
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Na ez az ami nem csirkepaprikás, csak valami hasonló.
miért is a gomba???? én a nagyitól tanultam és isteni finom volt és semmi gomba fxni
“Na, ilyen az igazi csirkepaprikás”
Ki adja ezeket a tenyérbemászó hazug címeket, amik szerepelnek a Startlapon? Ha én lennék a cikk gazdája, jól letolnám.
Merthogy az igazi csirkepaprikáson nincs rókagomba. Nyúl gomba sem, ami ugyanaz…))) És finom, de minek hazudozni?