Konyhagyári capriccio

Csirkepaprikás, pirított rókagombával, galuskával

Csirkepaprikás pirított rókagombával, galuskával

Ismét kaptam friss rókagombát a Lidlben. Nosza, készüljön belőle egy igazán finom, – a fűszeres gomba társaságában – különleges ebéd. 

Ez a gomba  isten áldása, különleges fűszeres ízével megbolondítja a legegyszerűbb ételt is. Köszönöm a szorgos kezecskéknek, akik leszedték.

Klasszikus csirkepaprikást készítettem.

Előzőleg a felhevített zsírban a rókagombát gyorsan megpirítottam, majd félre tettem.

Zsírban szalonnakockákat pirítottam, melynek felét  eltettem a galuskához.

A szalonnás zsíron megfonnyasztottam a kockára vágott hagymát. Hozzáadtam az előzőleg félbe vágott és megsózott csirke felsőcombokat. Megpirítottam.

A csíkokra felszelt zöldpaprikát, a felkockázott paradicsomot és a szétnyomott fokhagymát rátettem, összekevertem, pirospaprikával megszórtam és közepesen erős tűzön puhára pároltam.

Míg rotyogott a csirke, galuskát készítettem és összekevertem a sült szalonnakockákkal.

Tálaláskor a csirkére egy kis tejfölt halmoztam és megszórtam a pirított rókagombával. 

Olyannyira különlegessé tette a rókagomba, hogy akár ünnepi étel is lehet.

Rókagombás csirkepaprikás

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 70 dkg csirke felsőcomb
  • 15 dkg rókagomba
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 2 db közepes hagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, zsír, tejföl

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Balla László says:

    Na ez az ami nem csirkepaprikás, csak valami hasonló.

  2. Agi Vamosi says:

    miért is a gomba???? én a nagyitól tanultam és isteni finom volt és semmi gomba fxni

  3. Éva Tóth says:

    “Na, ilyen az igazi csirkepaprikás”
    Ki adja ezeket a tenyérbemászó hazug címeket, amik szerepelnek a Startlapon? Ha én lennék a cikk gazdája, jól letolnám.
    Merthogy az igazi csirkepaprikáson nincs rókagomba. Nyúl gomba sem, ami ugyanaz…))) És finom, de minek hazudozni?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!