Konyhagyári capriccio

Pasticio, a görög lasagne

Pasticio

Ha már 30 fok van kinn, mit számít már, hogy a konyhában bedurrantom a sütőt, hogy egy isteni pasticio készülhessen. Ha a görögök kibírják, akkor nekem a szemem se rebben. 😂

Persze, nem én lennék, ha ebbe az ételbe ne tennék egy kis csavart. 😎

Kezdjük is ezzel: egy kisebb padlizsánt apró kockákra vágtam és egy kevés, nagyon forró olívában megpirítottam egy nagyobb serpenyőben, sóztam, borsoztam, majd kiszedtem és félretettem.

Újból egy kis olívát öntöttem a serpenyőbe és egy felkockázott hagymát megpároltam benne. Felerősítettem a tüzet és a darált húst fehéredésig pirítottam.

Visszavettem a hőfokot, jöhet a fűszerezés: só, bors, oregano, reszelt fokhagyma, reszelt sárgarépa, egy csipetnyi szerecsendió és leheletnyi fahéj.

Felöntöttem egy doboz passzírozott paradicsommal és száraz vörösborral.

1 órát rotyogtattam lassú tűzön, időnként megkavargatva. Szép krémesre sűrűsödik.

Míg főtt a ragu, kifőztem egy adag pennét. Al dente!!! Ne főzzük túl, hisz még bekerül a sütőbe, ahol készre sül.

A besamelt is elkészítettem úgy, hogy a kész mártáshoz egy kocka fokhagymás, fűszeres krémsajtot kevertem és belereszeltem egy nagyobb gerezd fokhagymát.

Rétegezés: a tésztát egy kanálnyi besamellel és egy kanálnyi főzővízzel összekevertem és egy kerámia tálba tettem. Rákanalaztam a húsos ragut, a padlizsánkockákat, ráöntöttem a besamelt, végül reszelt cheddarral megszórtam.

Itt látod a rétegezést:

Pasticio

Mehet is a 200 fokos sütőbe fél órára, míg szép pirosra nem sül a teteje.

Fél órát hagytam hűlni, addig átjárja a ragu a tésztát és szép kockákra lehet szeletelni.

Pasticio

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertés hús
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 1/2 liter besamel szósz
  • 1 kocka fűszeres krémsajt
  • 5 dkg Cheddar sajt
  • só, bors, szerecsendió, fahéj

Pasticio

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!