Almás Petipite

Be kell vallanom egy hiányosságom:  a sütés nem az erősségem…Van pár dolog, ami nekem is sikerül, de a sütik zömmel a kukában végezték. 🙁

DE!

Ha az ember lányának olyan Kedvese van, aki ebben is kiegészíti, az főnyeremény. Ugye?

Péternek van türelme és kedve alkotni.

Le is írom izibe’ a receptet.

A lisztet a zsiradékkal elmorzsolta, majd hozzáadta a tojást, a cukrot, a sütőport, a sót és a tejfölt. Robotgéppel összekeverte majd kézzel kicsit átgyúrta. Két egyforma cipót formált belőle. Letakarva fél órát pihentette.

Ez idő alatt lereszelte az almát, pici citromlével meglocsolta.

A két gombócot a tepsi méretére (25X30 cm-es) kinyújtotta.

A tepsibe helyezte az egyik lapot, ráhalmozta a tölteléket, megszórta zsemlemorzsával, majd befedte a másik lappal.

Felvert egész tojással lekente, villával megszurkálta, kockásra mintázta,  majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütötte.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »