Csirkepörkölt, túróscsuszával

Van énnékem egy kedves ismerősöm. Gyula isteni recepteket oszt meg facebook oldalán nap, mint nap. Tudjátok, az az igazi, békebeli magyaros konyha, amit képvisel ő. Ez az étele nagyon megbizgette a fantáziámat. Nem véletlenül. Verhetetlen páros. 🙂 Köszi Gyula!

Lássuk, hogy készül:

Húsos szalonnát felkockáztam és egy kevés zsíron pirosra megsütöttem. Kb. az 1/3 részét félretettem a csuszához.

A hagymát kockára vágtam, megpároltam. Jöhetnek a csirkecombok bele, amit előzőleg feldaraboltam és megsóztam.  Erős tűzön megkapattam. Visszavéve a lángot pirospaprikával megszórtam, belepakolásztam a felkockázott  édes és csípős paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Puhulásig főztem. Végül egy kanálnyi tejföllel behabartam.

A csuszához megfőztem a kockatésztát.  Kiolvasztott zsírra szedtem. Összekevertem a túróval, egy kis tejföllel, megszórtam a maradék szalonnapörccel. A meleg sütőben átforrósítottam.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »