Pásztorpite maradékokból

Anglia egyik kedvencét hoztam ma nektek,  kicsit a magam szája íze szerint elkészítve. Nem annyira láblógatós, de annál finomabb egytálétel.

Vasárnapi ebédünkből megmaradt egy fél csülök és 3 nagy szem főtt krumpli. Ételt nem dobunk ki, ezért azon agyaltam, mit tudok a vacsoraasztalra tenni, amit ezekből készíthetek. Régóta szemezgetek a pásztorpitével, nosza itt az alkalom.

Karikára vágott csípős kolbászt zsírban megsütöttem, rádobáltam az apró kockára vágott csülökhúst, majd jöttek a többi hozzávalók: kockára vágott hagyma, paradicsom, sárgarépa,  reszelt fokhagyma. Ízesítettem sóval, borssal, kakukkfűvel, felöntöttem egy pohárka vörösborral és hagytam rotyogni úgy fél óráig, amíg minden meg nem puhult. Végül került bele mirelit borsó.

Mindeközben a főtt krumplit meghámoztam, lereszeltem, két tojássárgájával, reszelt Cheddar sajttal és két deci főzőtejszínnel krémesre kevertem. Fűszereztem sóval, borssal, szerecsendióval.

Egy tűzálló tálba belepakoltam a ragut, a tetején szépen elegyengettem a krumplipürét, a tetejét megszórtam még Cheddarral és forró, 180 fokos sütőben, légkeveréssel fél óráig sütöttem.

Próbáljátok ki! Akár vendégváró ételnek is nagyszerű. Elég összeállítani előre és ha megjött a vendégsereg, csak a sütés marad. Garantált a siker.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »