Spagetti carbonara, icipici csavavarral

Soha nem főzök úgy, hogy lépésről-lépésre betartom a receptet. Nekem kell a szabadság, a rögtönzés. Így vagyok ezzel a remek étellel is. Nagyon hamar elkészül, csak győzzem magam utolérni. 🙂

Na ugorjunk is neki.

Egy fazékban, sós vízben al dente kifőztem a spagettit.

Közben kockára vágott húsos szalonnát egy kevés olíva olajban pirosra sütöttem és kiszedtem a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékba átszedtem a kifőtt spagettit, kb. másfél dl-t hozzálöttyintettem a főzővizéből. Jöhet a szósz: a főzőtejszínbe egy egész tojást ütöttem, belereszeltem kb. 5 dkg cheddart, egy gerezd fokhagymát, sóztam, alaposan megborsoztam. Összekevertem és összeforgattam a forró tésztával. Gyorsan kell dolgozni, a főzőlapot a legalacsonyabb fokozatra állítva, hogy a tojás ne csapódjon ki.

Az egész nem tart fél óránál tovább. 

Tálaláskor megszórtam a maradék sajttal, tetejére a ropogós szalonna került. Újhagyma és csilipaprika karikákkal díszítettem.

 

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »