Toszkán csirkecombok



Szeretem a sütőben sült ételeket. Több okból is: kevés előkészület után a sütőre bízhatom a befejezést. Vendégvárónak is megállja a helyét. 

Vajmi kevés köze van Toszkánához, viszont az ízvilága odaröpít gondolatban. Ezért ez a névválasztás. Remélem, egyszer valósággá válik és Édesemmel eljutunk ide.

Forrás: google

A csirkecombokat feldaraboltam, sóztam, borsoztam és erős tűzön, kevés olívaolajban mindkét oldalát elősütöttem.

A visszamaradt forró olajban kicsit megpirítottam egy kockára vágott hagymát, egy  paradicsomot, egy-egy piros és zöldpaprikát, 3-4 gerezd egészben hagyott fokhagymát, egy marék mirelit borsót.

A tűzálló tálba beleszórtam a Jázmin rizst, belekevertem a zöldségeket. Felöntöttem annyi zöldséges alaplével (leveskockából) amennyi épp ellepi, hozzáadtam még egy doboz darabos paradicsomkonzervet, oreganóval fűszereztem.

Az elősütött csirkecombokat bőrükkel lefelé beleültettem és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. A sütés vége felé a combokat megfordítottam, hogy szépen megpiruljanak.

A rizs ez idő alatt szépen megfő, megpirul.

Egy pohár száraz roséval kínáltam.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »