Sertéskaraj Gyula bátyám módra

Nagyon inspirálóan hatnak rám Gyula bátyám ételei. Ez is az ő receptje.

Nézzük csak, hogy készül:

Drága jó Tibor hentesem mindig csodaszép húsokat ad. 4 szelet karajt kanyarított nekem.

Kicsit kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, lisztben megforgattam és forró zsírban megpirítottam, majd visszavéve a hőfokot, lassan puhára sütöttem. Melegen tartottam.

Az egész krumplikat sós vízben félig megfőztem, elnegyedeltem, tepsibe sorakoztattam őket úgy, hogy meglocsolgattam olvasztott zsírral. Kívánt még egy kis sózást. A forró sütőbe téve pirosra sütöttem.

Míg sült a krumpli, készülhetett a ragu: zsiradékban kockára vágott hagymát pirítottam, beledobtam a felkockázott kápiát, a paradicsomot, a gombát, majd a mirelit borsót. Ízesítettem sóval, borssal, pirospaprikával.

Az összevágott kacsamájat külön serpenyőben megsütöttem és összekevertem a raguval.

Gyönyörűen süt a nap. Nem is kell ennél jobb vaku a fotózáshoz.

Jó étvágyat! 🙂

A ragu önálló ételként is megállja a helyét, egy kis párolt rizst készítek mellé.

Hozzávalók 2 főre:

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »