Habos túrós Brigittától

A múltkorjában Brigitta megsütötte ezt a finomságot. Édesemnek annyira megtetszett, hogy nem nyugodott addig, amíg ő maga el nem készítette. Kora reggel már ment is túróért.

Ingujjat föl, indulhat a sütés.

Klasszikusokat csak pontosan idézünk. Ugye? 🙂

“A tészta hozzávalóit összegyúrtam és belenyomkodtam egyenletesen a kivajazott nagy gáztepsibe. Célszerű egy kis lisztet rászórni, mert nagyon ragad.

A túrót, a tojássárgákat, a cukrot, a lisztet és a tejfölt jól kikevertem, hozzáöntöttem a tejet, ezzel is elkevertem. Nagyon híg lesz, de ilyennek kell lennie.

Rázúdítottam a tésztára és 200 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöttem.

Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá vertem.

A 20 perc leteltével süti ki a sütőből, nem baj, ha a krém még lágy, hab rásimít. Villával kicsit megcifráztam a tetejét, hogy ne legyen olyan unalmas és 10 percre visszatoltam a sütőbe.

Utána már csak hűlnie kell.”

Hozzávalók:

Tészta:

Krém:

Hab:

 

 

 

Címkék: ,

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »