Sertés hasaalja sütve, grillezett ananásszal, krumplipürével

Új kedvenc született. A hasaalja sertéshús az egyike a legpuhább, legszaftosabb húsoknak. Aki evett már, tudja, miről beszélek. Kicsi rákészülést igényel, mert előző nap be kell pácolni. Írom is mivel: világos szójaszósz, kínai édes-csípős csiliszósz, méz. Ezeket összekevertem, beleforgattam a kb. két ujjnyira felszeletelt húsokat és egy éjszakán át pihentettem a hűtőben.

Másnap előmelegítettem a sütőt 175 fokra, tepsibe helyeztem a húsokat, lefedtem és ezen a lassú tűzön két órán át sütöttem úgy, hogy közben locsolgattam a hús- és páclével. Garantáltan omlós, puha, mennyei ízeket kapunk.

Említettem, hogy nagyon szeretjük a hús gyümölcs párosítást, így kapóra jött, hogy tegnapi piacozásunkkor nagyon baráti áron jutottunk friss, érett ananászhoz. Édesem szépen meghámozta, nekem csak a szeletelés maradt. A közepén kivágtam a fás részt és szép karikákat kanyarítottam. Egy serpenyőben, forró vajon mindkét oldalát megsütöttem.

Köretnek krumplipürét készítettem: a kockára vágott krumplit sós vízben megfőztem, leöntve a levét még forrón vajdarabkákat tettem hozzá és pürésítettem. Pici szerecsendió dukál bele.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »