Zöldséges, kolbászos ragu, kurkumás rizzsel

Amikor elárvultan állsz a konyha közepén, mert semmi, de semmi ötleted nincs, mit tegyél a vacsoraasztalra. Ismerős? Mi a megoldás? Nyisd ki a hűtőajtót és vedd leltárba, amit ott találsz. Nem árt egy kis lelemény a megvalósításhoz.

A leleményt adom én, a hozzávalókat bányászd ki a hűtődből!

Na csapjunk is bele! 🙂

Előmelegítettem a sütőt 200 fokra, a rizst egy tűzálló tálba tettem, másfélszeres vízzel felöntöttem, belemorzsoltam egy leveskockát, egy kis kurkumával ízesítettem és lefedve megpároltam. Néha megkavargattam.

Amíg a rizs párolódott, elkészítettem a ragut. Egy nagyobb serpenyőben, egy evőkanálnyi zsírban húsos szalonnát pirítottam, beletettem a kolbászkarikákat, együtt sültek tovább. Hozzádtam a kockára vágott hagymát, kápia és zöldpaprikát, a fokhagymát. Amikor megpuhultak, jött még bele egy kisebb felkockázott paradicsom.

Egy másik edényben felkarikázott sárgarépát és borsót pároltam. Végül összekevertem a kolbászos raguval.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »