Talán már ismertek annyira, hogy szeretem lerövídíteni a konyhában eltöltött időt. Szeretek főzni, nagyon is, de azt nem, hogy órákat töltsek ott. Ez a leves is a magam módján készült.
Így: egy kisebb fazékban feltettem a vizet forrni egy húsleveskockával és babérlevéllel. Míg felforr, addig éppen meghámozom és felkockázom a krumplit és a hagymát. Beleborítom a forrásban levő vízbe, fűszerezem borssal, majorannával. Míg megpuhul, addig kenyérkockát és kolbászkarikákat pirítok.
Botmixerrel kicsit összeturmixolom, de csak annyira, hogy kicsit besűrítse a levest, maradjanak egész krumplikockák. Tejföllel behabarom, pici ecettel ízesítem.
Pirított kenyérkockával és kolbászkarikával tálalom.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!