Kétsajtos pizza feketeerdő sonkával

Amikor ketten vagyunk a konyhában…

Péter készítette a tésztát, mert ehhez ő ért igazán. Nekem csak a tészta megpakolása maradt.

A tészta elkészítése: a keverőtálba beleszórta a lisztet, mélyedést készített és kb. egy deci langyos vizet öntött bele. Beletett kb. egy csapott kávéskanálnyi cukrott, belemorzsolt 1 dkg élesztőt és hagyta felfutni az élesztőt. Fél óra múlva robotgéppel összedolgozta, sózta, kicsi oreganóval ízesítette, evőkanálnyi olívát öntött bele. Lisztezett deszkán átgyúrta, gömbölyűre formázta és letakarva hagyta kelni fél óra hosszat. Utána kerekre nyújtotta.

Most jövök én. Pizzakrémmel vékonyan megkentem a tésztát és isteni finom feketeerdő sonkát, mozzarellát, brie sajtot és fekete olajbogyót tettem rá. Pici olívával meglocsolgattam és mehetett is a 240 fokra előmelegített sütőbe, 10-12 percre.

Friss rukkolával és paradicsomszeletekkel tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »