Csirkeaprólék leves grízgombóckákkal

A szombati lapított csirke alkatrészei kerültek bele ebbe a roppant egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb levesbe. Na meg jó sok zöldség.

Az aprólékokat megmostam és a karikára vágott sárgarépával, fehérrépával, egészben hagyott hagymával, egy zöldségleves kockával, közepes tűzön megfőztem. Amikor puha minden, mehet bele a csirkemáj, majd beleöntöttem a mirelit zöldborsót.

Miközben fő a leves, elkészítettem a grízgaluskát, ahogy Gyula bátyámtól tanultam:

Egy tojás sárgáját kikevertem annyi zsírral, amennyi a tojássárga mennyisége, sóztam, borsoztam, apróra vágott petrezselyemmel ízesítettem és a felvert tojásfehérjét beleforgattam a masszába. Olyan állagúnak kell lennie, mint a nokedlitészta. Pihenni hagytam a hűtőben. Diónyi gombóckákat kanyarítottam és  forró lében 3-4 percig intenzíven főztem, majd lehúzva a tűzről fél órát hagytam dagadni.

Hozzávalók 2 főre:

a grízgaluskához:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »