Spagetti ropogósra pirított füstölt tarjával

Ha időm engedi megtervezem, mi legyen az aznapi vacsora. Ma olyan sűrű napom volt, hogy mire hazaértem, akkor döbbentem rá, tejóóéég, mit eszünk ma. Gyors leltár a hűtőben és el is dőlt. Spagetti mindig van itthon, nagyszerű jolly joker, ha kifogyok az ötletből.

Így készült:

Kockára vágott füstölt szalonnát és füstölt tarját ropogósra sütöttem. Hozzáadtam a karikára vágott kápia és erőspaprikát. Ízesítettem borssal, oreaganóval, fokhagymaporral. Kiszedtem a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban egy hámozott paradicsomkonzervet forrósítottam, kicsit szétnyomkodtam a benne levő egész paradicsomokat. Pici cukor, só, oreganó hozzáadásával fűszereztem és a kifőtt spagettit beleborítottam. Összeforgattam és hagytam, hogy a spagetti beszívja a paradicsomszószt. Ha szükséges, kevés főzővizet öntök hozzá.

Tálaláskor a spagettire szedtem a ropogós tarját, megszórtam reszelt cheddar sajttal és rukkolával díszítettem.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »