Sztrapacska párolt káposztával

Kedveskéim! Tudom, hogy a klasszikus juhtúrós sztrapacska verhetetlen. De! Annyit morfondíroztam a káposztás verzión, hogy ma tüstént meg kellett csinálnom. Tessék kipróbálni, mert nagyon finom!

A krumplikat lereszeltem, összekevertem a tojással, és annyi liszttel, hogy jó sűrű massza legyen. Emberes dolog kiszaggatni így, ez igaz, de ha lágyabb a tészta, sanszos, hogy szétmegy főzés közben.

A kifőtt sztrapacskát az előzőleg kisütött szalonnakockákra szedtem, összekevertem és melegen tartottam.

A káposztát vékony laskára vágtam. Besóztam. Egy fej hagymát felkockáztam. Serpenyőben zsírt hevítettem és egy csapott evőkanálnyi cukrot karamellizáltam. Hozzáadtam a hagymát és a káposztát. Borsoztam és egy kis balzsamecettel ízesítve, puhára pároltam.

Tálaláskor a sztrapacskára szedtem a káposztát és a maradék szalonnakockákkal díszítettem.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »