“Fisendcsipsz” busából

Lépten nyomon azt halljuk, kevés halat eszünk. Valamennyire érthető is, meglehetősen magas az ára. De itt a busa! Viszonylag kedvező áron hozzájuthatunk. Nincs túl markáns íze, ezért jól esik neki a gazdagabb fűszerezés.

Ma egy tipikus angol streetfood ételt hoztam nektek.

A busát kb. fél centi sűrűséggel beirdaltam, alaposan megsóztam és egy éjszakára fokhagymás tejbe áztattam.

Pirospaprikával összekevert lisztbe forgattam és serpenyőben bő zsírban pirosra sütöttem.

Sült krumpli:

A közepes méretű krumplikat héjában, sós vízben félpuhára főztem, nagyobb hasábokra vágtam, besóztam, só, csili fűszerkeverékkel megszórtam, az olvasztott zsírral óvatosan összekevertem,  majd a 200 fokra előmelegített sütőben, időnként megforgatva arany színűre sütöttem. (Sokat kísérleteztem, hogy finom sült krumplit csináljak. Így elkészítve a legfinomabb.)

Uborkás majonéz:

A csemege ubikat kicsi kockákra vágtam, összekevertem a tejfölös, fokhagymás majonézzel. Tálalásig a hűtőbe tettem.

Fogyasztáskor egy kis citromlével meglocsoltam a halat.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »