Édesem kovászos kenyérsütési próbálkozásai nagyon jól sikerülnek. Egyre szebb és finomabb kenyérkék kerülnek ki a keze alól. Láthatóan élvezi is a munkát. Ezen felbuzdulva ma kipróbálta a kovásszal készült pogit. Csuda könnyű, ízes darabok lettek.
Kifaggattam a receptről.
A lisztet elkeverte a kovásszal, a zsírral, a tejföllel, sóval, langyos vízzel, belereszelte a sajt 2/3-át és összegyúrta. Letakarva fél órát pihentette. Kinyújtotta, hajtogatta, pihentette. Mindezt 3x ismételte.
Végül kb. ujjnyi vastagra nyújtotta, bevagdosta, egy egész tojással megkente, kiszaggatta és a maradék sajttal beszórta. Fél óra pihenés után 200 fokos előmelegített sütőben aranyszínűre sütötte.
Hozzávalók:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!