Tortellini bébispenótos, tejszínes, fokhagymás szósszal

Idegen tollakkal ékeskedem. Amikor az ember lányának negyed órája van hétközben, hogy vacsorát rittyentsen az asztalra, ehhez a megoldáshoz nyúl: készételt vesz. De mindenképp benne van a saját ötletem, elgondolásom.

Kedvenc üzletembe tértem be és semmi, de semmi ötletem sem volt, mit főzzek.  Sétálgattam a gondolák közt, amikor is a zöldséges részlegen rám mosolyogtak a friss, ropogós dobozos bébispenótok. Anikó agya kattogni kezdett, alakulóban volt a vacsoraterv. A hűtőpultba épp akkor pakolták ki a ricottás, spenótos tortellinit. Egy zacskóval az is a kosaramba került. Már csak egy dobozka főzőtejszínnel gyarapítottam a vásárolnivalókat és irány a pénztár.

Édesem persze éhesen várt itthon. Ismer engem, tudja, hogy mennyire pörgök a konyhában, tudja, hogy nem kell sokat várnia és ott illatozik a forró étel az étkező asztalon.

Töltött nekem egy pohárka vörösbort és magamra hagyott az alkotásban.

Feltettem egy fazékban vizet forralni a tésztának.

Egy serpenyőben olajat hevítettem, belereszeltem két gerezd fokhagymát, megfonnyasztottam a bébispenótot, kicsit sóztam, borsoztam, a főzőtejszínnel felöntöttem. 

A kifőtt tortellinit beleszedtem a tejszínes szószba, kicsit hozzáöntöttem a tészta főzővizéből és átforgattam benne.

És már kész is. 🙂

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »