Káposztás, kolbászos tócsni

Hétfői hűtőtakaritás.

Ha hiszitek, ha nem, ma sem tudtam, mi kerüljön a vacsora asztalra. Szemrevételeztem a frigóban található alapanyagokat és arra jutottam, legyen káposztás tészta. De miután nagyon szeretem a kreatív ételeket és valljuk be, bármennyire is finom a cvekedli, olyan unalmas csinálni. Ezért a konyhapultnak dőlve, gondolkodóba estem, mi lenne az a finomság, amivel Édesem el tudom kápráztatni és csak jóllakottan tud sóhajtozni az ízletes vacsora után.

Így lett egy igazán különleges ízű, de valójában roppant egyszerű ételünk.

Álljunk is neki! 

Emlékeztek a lapos káposztára, amiről ódákat zengtem? Nos, maradt belőle még bőven. Nosza gyorsan lereszteltem, hozzáreszeltem a krumplit, felét az almareszelőn, felét a sajtreszelőn. Egy tojást ütöttem bele, fűszereztem sóval, jó sok borssal, hogy csak úgy zengett a ház a tüsszögésemtől. 😅 Egy gerezd fokhagyma, lilahagyma apróra vágva és felkockázott csípős kolbász adta meg az ízek harmóniáját.

Beleszórtam annyi lisztet, hogy egy könnyű masszát kapjak. Nagyjából olyan galuska állagút képzeljetek el. Összekevertem és forró, bő zsírba szaggattam egy kanállal.

Tálaláskor meglocsoltam tejföllel.

A sör elengedhetetlen. Mi is azt ittunk hozzá.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »