Kovászos cipó

Péterem leírása: “Ma gulyásleves volt az ebéd, amihez friss kenyeret sütöttem, mert úgy az igazi!



Előtésztás, kovászos, ami nagyon bevált.

Már nem nagyon mérem, de kb. így készült:

Reggel kivettem a kovászomból kb. 10 dkg-ot, ugyanennyi langyos vizet és 10 dkg BL80-as lisztet jól összekevertem, letakartam, konyhapulton készültek a bevetésre.

10 óra körül hozzáadtam még kb. 40 dkg lisztet, kb. 10 dkg kovászt, vizet,sót.

Kézzel jól bedagasztottam, megsimogattam, (ez fontos! 🙂 )

Letakartam, pihent fél órát..aztán hajtogattam 3x, félórás időközönként.

Formáztam, megvágtam, Pataki tálban ment a sütőbe. 230 fokra állítottam, 40 perc után tető nélkül pirosodott még egy 10-15 percet.

Mire kihűlt, a Drágám is elkészült az isteni finom gulyáslevessel!

Mennyország! (lesz még rizskoch is, de az egy másik lapra tartozik! 🙂 :)”

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »