Karácsony elmaradhatatlan salátája, bár az év többi napján is bevethető fogás húsokhoz.
Mint szinte minden ételhez, ehhez is hozzáadtam a magam kis csavarját, ami ezúttal a ropogós csemege uborka formájában valósult meg.
A burgonyát héjában megfőztem. Míg főtt, egy kevés fűszeres, sózott, cukrozott ecetben állni hagytam a felkarikázott lilahagymát, hogy egy kicsit enyhüljön a harsány hagymaíz. A meghámozott és karikára vágott krumplit még melegében hozzákevertem a hagymás ecethez és hagytam benne kihűlni. Így jobban átjárják az ízek.
Jöhetnek bele az uborka karikák.
Végül a majonézben megforgattam és jó pár órára a hűtőbe tettem, de akár előző nap is elkészíthető.
Hozzávalók:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!