Pirított, hagymás reszelt krumpli

Nyilván nem véletlen, hogy a köret sült hurkák társaságában látható.

Szerettem volna valami újdonságot tálalni e remek téli eledel mellé.

Azért egy kis büszkeség is dagasztja a mellem, mert sok év után nem pukkadt ki a hurka, vállalható a fotó.

Na, vissza a körethez:

A krumplit héjában majdnem puhára főzöm. Kiderül máris, hogy miért. 

Egy nagyobb serpenyőben a hurka zsírjában egy fej apróra vágott hagymát puhára párolok. Kicsit sózom.

A krumplit meghámozom és az almareszelőn lereszelem. Ha nincs teljesen puhára főzve, szép szálasan reszelhető.

A krumplit ráterítem a hagymára, óvatosan átforgatom, sózom, ha szükséges és lelapítgatom. Hagyom pirulni úgy 10 percig, majd egy tányér segítségével a másik oldalára fordítom és újabb 10 percig sütöm, míg szép piros nem lesz.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »