Tegnapi receptemben csak átabotában írtam a raguról. Úgy illik, hogy bejegyzésbe illesszem a magam verzióját. Nem mondom, hogy ez az autentikus, de ki tudja megmondani, melyik az.
A ragu titka a hosszú főzési idő. Épp ezért nagyobb mennyiséget készítek, ami aztán kisebb adagokba porciózva a fagyóba kerül.
Jóféle füstölt húsos szalonnát apró kockákra vágok és kevés olíva olajon megpirítom. Hozzáteszem a darált sertéshúst és együtt pirítom tovább. Visszaveszem a hőfokot.
Jöhetnek a zöldségek: kockára vágott hagyma, reszelt sárgarépa, zeller, fokhagyma. Fűszerezem sóval, borssal, oreganoval. Felöntöm 1/2 liter zöldségleves kockából készített alaplével, 1 dl száraz vörösborral és egy konzervdoboznyi darabos paradicsommal.
Lassú tűzön picit rotyogtatva egy órán át főzöm. Időnként megkavarom. Ennyi idő alatt szépen összeérnek az ízek, besűrűsödik a ragu.
Ez aztán felhasználható spagetti vagy lasagne készítéséhez.
Hozzávalók:
Ez a mennyiség kettőnknek háromszorra elegendő
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!