Minestrone

Minestrone, az olasz zöldségleves

Úgy tűnik, napjaink és étkeink az olasz konyha körül forognak.

Még mindig kemény fagyok vannak, megunhatatlanul jöhetnek a forró, kiadós levesek.

A minestronéban az a jó, hogy nincs kötelezően belekerülő zöldség. Amit otthon találsz, függően az évszaktól, mehet a levesbe.

Így néz ki a mi minestronénk:

Olívaolajban megpároltam egy nagyobb kockákra vágott lilahagymát, a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, a darabolt zellert, fokhagymát.

Felöntöttem egy zöldségleves kockából készült lével. Pizzafűszerkrémet nyomtam bele. Isteni íze lett tőle.

Mikor majdnem puha lett a zöldség, belekerült a mirelit zöldbab, majd a borsó és a paradicsom.

Egy marék fusillit még beledobtam, lezártam a lapot és hagytam a tésztát a levesben megpuhulni.

Jó sűrű, laktató.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »