Túrós csusza

Nagyon ritkán ettem finom túróscsuszát. Mind száraz volt, épp csak egy kis túró díszelgett a tetején. De miután nagyon szeretjük, kikísérleteztem egy igazán finom, ahogy Édesem mondja, szottyos csuszát.

Próbáljátok ki így, nem fogtok csalódni!

Így készítem:

Két evőkanálnyi zsírban ropogósra sütöm a húsos füstölt szalonnát egy nagyobb serpenyőben, a felét kiszedem egy tálba. A visszamaradt szalonnás zsírba forgatom az al dente kifőtt kockatésztát (persze a csuszatészta az igazi, de most kockatészta volt itthon) úgy, hogy kb. 2 dl-t is hozzámerek a főzővízből. Összekeverem 2 dl tejföllel és átforrósítom. Ha már jó forró, belekeverem a túrót is. 

Tűzálló tálba beleborítom, a tetejére még 2 dl tejfölt teszek és a maradék szalonnapörccel megszórom.

220 fokos sütőben, légkeveréssel negyed órán át átpirítom.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »