Sólet

Ki nem maradhat a téli ételrepertoárból a sólet. 

Természetesen ennek elkészítését is leegyszerűsítettem. Amit megőriztem az az, hogy hosszú ideig, majd 4 órát sült cserépedényben a sütőben.

Rém egyszerű az összeállítása, a többi a sütő dolga.

Az előző nap  beáztattam a tarkababot. Felhasználáskor a vizet leöntöttem róla.

Egy jó nagy fej hagymát felkockáztam, 6 gerezd fokhagymát megtisztítottam, a gerslit átmostam. Ezeket mind a cseréptálba tettem, összekevertem, közé fektettem a füstölt libacombot, picit sóztam, pirospaprikával megszórtam, babérlevéllel ízesítettem.

Felöntöttem annyi vízzel, ami ellepi és 170 fokos sütőben hagytam készre puhulni. Időnként ellenőriztem az ízét és a folyadék mennyiségét, ha kell, pótoljuk. Mi szaftosabban szeretjük.

Péter frissen sült kenyerével és lilahagymával tálaltam.

Hozzávalók:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »