Tiramisu maradék szaloncukorral

Fura párosítás? Lehet. A klasszikus desszert készítése közben jutott eszembe, hogy karácsonyról maradt egy maroknyi karamellás szaloncukor. A gondolatot tett követte. De ne szaladjunk ennyire előre.

Vegyük szép sorjába, hogy készül. Semmi ördőngősség, csak egy kis kreativitás.

2 tojást szétválasztottam. A fehérjét icipici sóval és némileg több cukorral kemény habbá vertem. A sárgáját cukorral fehéredésig kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a mascarponét, mellyel tovább kevertem. Belefacsartam egy fél narancs levét és a narancs húsát.

Óvatosan beleforgattam a fehérjét. És most jön a csavar: a szaloncukrokat apró kockákra aprítottam és hozzáadtam a kész krémhez.

A lefőzött cukrozott kávé kapott egy kupica áfonyapálinkát, csak az íze kedvéért. 😅

Ebbe a kávéba mártogattam bele a babapiskótákat, amiket szép sorban krém-piskóta-krém-piskóta-krém belepakoltam egy jénai tálba.

Jó minőségű cukrozatlan kakaóporral megszórtam és száműztem a hideg teraszra, a zimankóba.

Jó pár óra alatt összeérnek az ízek, lehűl a kedvező hőfokra.

Tálal. Megesz. Huhh.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »