Édességre vágytunk. Mi az, amit hamarjában az asztalra tudok varázsolni és jobbára minden alapanyag fellelhető? Igen, a császármorzsa.
3 tojást szétválasztottam, a fehérjét a pici sóval és cukorral kemény habbá vertem.
A sárgájához is ment a pici cukor, pici só és fehéredésig kevertem a robotgéppel. Aztán adagonként hozzáadtam a lisztet, a búzadarát, a tejet és csomómentesre kevertem. Lazítottam egy deci bubis ásványvízzel és egy fél kávéskanál sütőport is adtam hozzá.
Fél órát állni hagytam, hogy a búzadara megszívja magát.
Hozzá kevertem a felvert tojásfehérjét.
Egy teflon serpenyőben vajat hevítettem és erős tűzön aranybarnára sütöttem az egyik oldalát. Óvatosan négyrészt vágtam egy falapáttal és megfordítottam. Miközben sült, kisebb, nagyobb darabokra szedtem és így pirultak addig, míg át nem sültek teljesen.
Tálaláskor meghintettem porcukorral, a tetejére anyaci házi sárgabarack lekvárja került.
Hozzávalók:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!